Foto: z otevřených zdrojů Podle šéfkuchaře je toto jídlo hotové do hodiny
Recept na klobásovou rolku pochází od hvězdy Bake Off Saku Chandrasekhari, což je srílanská verze klasického jídla plněného kuřecím kari a karamelizovanou cibulí, píše Express.
„Vařím srílanské jídlo pro kriketové čaje a benefiční akce v našem místním klubu, do kterého se před pár lety přidal můj manžel. Po soutěži ve Velké britské soutěži v pečení nemám žádnou omluvu, abych neupekl tyto kuřecí kari rolky s karamelizovaným Cibule a klobása jsou můj pohled na kriketový čajový večírek, který přináší chutě z mé kuchyně. do klubu,“ poznamenává kuchařský specialista.
Recept
Ingredience:
- 1 polévková lžíce. olivový olej;
- 1 polévková lžíce. l. máslo;
- 1 střední červená cibule, nakrájená na plátky;
- 2 lžičky balzamikový ocet;
- 2 stroužky česneku, mleté;
- ½ lžičky. chilli prášek/vločky;
- ½ lžičky. mletý černý pepř;
- 500 g mletého kuřecího masa;
- 30 g čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného;
- 75 g vařených kaštanů, nasekaných nahrubo;
- 1 lžička kari;
- ½ lžičky. mletý pepř;
- ½ lžičky. chilli prášek;
- ½ lžičky. moučná sůl na posypání;
- 500 g listového těsta, plně bohatého;
- 1 velké vejce, rozšlehané;
- 2 polévkové lžíce. sezam;
- sladká chilli omáčka nebo kečup.
Způsob vaření
- Nejprve vyložte dva plechy nepřilnavým papírem a dejte je stranou. Chcete-li vyrobit karamelizovanou cibuli, zahřejte olej a máslo na střední nepřilnavé pánvi na mírném ohni. Poté přidejte cibuli a špetku soli, za stálého míchání vařte 10 minut do změknutí.
- Poté přidejte balzamikový ocet, česnek, chilli a pepř. Vařte celých 20 minut na mírném ohni a míchejte, dokud nezkaramelizuje. Přendejte do velké mísy vychladnout.
- Po vychladnutí rozemelte na mleté kuře, přidejte koriandr, kaštany, kari, pepř, chilli a sůl a dobře promíchejte.
- Poté směs rozdělte na dvě části a z každé vytvořte klobásu dlouhou asi 30 cm Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice. Listové těsto rozválíme na obdélník 33x38cm a podélně rozpůlíme. Poté podél každého pruhu těsta položte jeden párek, okraje potřete vejcem, zarolujte a uzavřete. Udělejte to samé s druhým pruhem.
- Umístěte na připravené plechy a dejte na 30 minut do chladu. Mezitím si předehřejte troubu na horkovzdušnou na 180°C.
- „Ořízněte konce a nakrájejte každé poleno na 6 kusů (volitelně). Na každém udělejte 3 zářezy. Položte na plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 30 minut dozlatova a propečené. Nechte uležet 10 minut před podáváním teplé nebo vychladlé a podávejte se sladkou chilli omáčkou nebo kečupem,“ shrnul Express.
0