Pokrm se srílanským nádechem: recept na kuřecí rolku, který překvapí i kulinářské odborníky


Foto: z otevřených zdrojů Podle šéfkuchaře je toto jídlo hotové do hodiny

Recept na klobásovou rolku pochází od hvězdy Bake Off Saku Chandrasekhari, což je srílanská verze klasického jídla plněného kuřecím kari a karamelizovanou cibulí, píše Express.

„Vařím srílanské jídlo pro kriketové čaje a benefiční akce v našem místním klubu, do kterého se před pár lety přidal můj manžel. Po soutěži ve Velké britské soutěži v pečení nemám žádnou omluvu, abych neupekl tyto kuřecí kari rolky s karamelizovaným Cibule a klobása jsou můj pohled na kriketový čajový večírek, který přináší chutě z mé kuchyně. do klubu,“ poznamenává kuchařský specialista.

Recept

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce. olivový olej;
  • 1 polévková lžíce. l. máslo;
  • 1 střední červená cibule, nakrájená na plátky;
  • 2 lžičky balzamikový ocet;
  • 2 stroužky česneku, mleté;
  • ½ lžičky. chilli prášek/vločky;
  • ½ lžičky. mletý černý pepř;
  • 500 g mletého kuřecího masa;
  • 30 g čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného;
  • 75 g vařených kaštanů, nasekaných nahrubo;
  • 1 lžička kari;
  • ½ lžičky. mletý pepř;
  • ½ lžičky. chilli prášek;
  • ½ lžičky. moučná sůl na posypání;
  • 500 g listového těsta, plně bohatého;
  • 1 velké vejce, rozšlehané;
  • 2 polévkové lžíce. sezam;
  • sladká chilli omáčka nebo kečup.

Způsob vaření

  1. Nejprve vyložte dva plechy nepřilnavým papírem a dejte je stranou. Chcete-li vyrobit karamelizovanou cibuli, zahřejte olej a máslo na střední nepřilnavé pánvi na mírném ohni. Poté přidejte cibuli a špetku soli, za stálého míchání vařte 10 minut do změknutí.
  2. Poté přidejte balzamikový ocet, česnek, chilli a pepř. Vařte celých 20 minut na mírném ohni a míchejte, dokud nezkaramelizuje. Přendejte do velké mísy vychladnout.
  3. Po vychladnutí rozemelte na mleté ​​kuře, přidejte koriandr, kaštany, kari, pepř, chilli a sůl a dobře promíchejte.
  4. Poté směs rozdělte na dvě části a z každé vytvořte klobásu dlouhou asi 30 cm Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice. Listové těsto rozválíme na obdélník 33x38cm a podélně rozpůlíme. Poté podél každého pruhu těsta položte jeden párek, okraje potřete vejcem, zarolujte a uzavřete. Udělejte to samé s druhým pruhem.
  5. Umístěte na připravené plechy a dejte na 30 minut do chladu. Mezitím si předehřejte troubu na horkovzdušnou na 180°C.
  6. „Ořízněte konce a nakrájejte každé poleno na 6 kusů (volitelně). Na každém udělejte 3 zářezy. Položte na plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 30 minut dozlatova a propečené. Nechte uležet 10 minut před podáváním teplé nebo vychladlé a podávejte se sladkou chilli omáčkou nebo kečupem,“ shrnul Express.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: