Jak upéct kachnu s jablky vcelku v rukávu


Foto: z otevřených zdrojů K vaření budete potřebovat kachnu, jablka, koření a pečící rukáv

Připravte si k svátku voňavou, křehkou kachnu vcelku v pečícím rukávu. K přípravě budete potřebovat kachnu, jablka, koření a pečící rukáv. Kachna v rukávu bude dobře namočená v jablečné šťávě, medu, koření a bude velmi šťavnatá se sladkokyselou chutí.

Recept

Ingredience:

  • kachna 1500 g
  • med 2 lžíce. l.
  • sójová omáčka 1 polévková lžíce. l.
  • hořčice 1 polévková lžíce. l.
  • česnek 4 stroužky
  • jablka 300 g
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kachnu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Na marinádu v misce smícháme med, sójovou omáčku, hořčici, mletý černý pepř, prolisovaný česnek a sůl. Rozruch.
  3. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
  4. Kachnu zevnitř i zvenku potřeme marinádou, doprostřed dáme jablka a marinujeme v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
  5. Kachnu vložíme do pečícího rukávu, z obou stran zavážeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme dvě hodiny. Půl hodiny před koncem vaření nařízněte rukáv, aby kachna zhnědla.
  6. Použijte koření podle své chuti.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: