Foto: z otevřených zdrojů K vaření budete potřebovat kachnu, jablka, koření a pečící rukáv
Připravte si k svátku voňavou, křehkou kachnu vcelku v pečícím rukávu. K přípravě budete potřebovat kachnu, jablka, koření a pečící rukáv. Kachna v rukávu bude dobře namočená v jablečné šťávě, medu, koření a bude velmi šťavnatá se sladkokyselou chutí.
Recept
Ingredience:
- kachna 1500 g
- med 2 lžíce. l.
- sójová omáčka 1 polévková lžíce. l.
- hořčice 1 polévková lžíce. l.
- česnek 4 stroužky
- jablka 300 g
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kachnu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Na marinádu v misce smícháme med, sójovou omáčku, hořčici, mletý černý pepř, prolisovaný česnek a sůl. Rozruch.
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
- Kachnu zevnitř i zvenku potřeme marinádou, doprostřed dáme jablka a marinujeme v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
- Kachnu vložíme do pečícího rukávu, z obou stran zavážeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme dvě hodiny. Půl hodiny před koncem vaření nařízněte rukáv, aby kachna zhnědla.
- Použijte koření podle své chuti.
0