Na novoroční stůl: recept na lahodný kuřecí salát


Foto: z otevřených zdrojů Ingredience tohoto salátu jsou rozloženy do vrstev a výsledkem je uspokojivý a chutný pokrm.

Salát s žampiony, kuřecím masem a korejskou mrkví se skvěle hodí na novoroční stůl jako alternativa ke klasické mimóze nebo sledě pod kožich. Vařené kuře, čerstvé okurky, smažené žampiony a korejská mrkev rozložené ve vrstvách budou na talíři vypadat jako dort – velmi krásné a slavnostní. Salát se velmi snadno sestavuje, píše Focus.

Kuřecí salát

Ingredience:

  • vařené nebo pečené kuřecí prsa – 500 g;
  • konzervované žampiony – 500 g;
  • Korejská mrkev – 500 g;
  • čerstvé okurky – 3 ks;
  • jedna střední cibule;
  • kopr, majonéza, sůl.

Příprava:

  1. Kuřecí řízek si předem uvařte nebo upečte na pánvi nebo v troubě. Na salát nakrájíme na tenké plátky. Slijte tekutinu ze sklenice konzervovaných žampionů, houby nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, okurky na tenké proužky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte cibuli, dokud nebude průhledná. Přidejte houby a smažte, dokud nebudou hotové.
  3. Na talíř navrstvíme kuře, okurky, žampiony s cibulí a korejskou mrkví. Každou vrstvu namažte malým množstvím majonézy. Vrchní vrstvu ozdobíme nadrobno nasekaným koprem. Salát dejte alespoň na hodinu do lednice a podávejte.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: