Foto: z otevřených zdrojů Ingredience tohoto salátu jsou rozloženy do vrstev a výsledkem je uspokojivý a chutný pokrm.
Salát s žampiony, kuřecím masem a korejskou mrkví se skvěle hodí na novoroční stůl jako alternativa ke klasické mimóze nebo sledě pod kožich. Vařené kuře, čerstvé okurky, smažené žampiony a korejská mrkev rozložené ve vrstvách budou na talíři vypadat jako dort – velmi krásné a slavnostní. Salát se velmi snadno sestavuje, píše Focus.
Kuřecí salát
Ingredience:
- vařené nebo pečené kuřecí prsa – 500 g;
- konzervované žampiony – 500 g;
- Korejská mrkev – 500 g;
- čerstvé okurky – 3 ks;
- jedna střední cibule;
- kopr, majonéza, sůl.
Příprava:
- Kuřecí řízek si předem uvařte nebo upečte na pánvi nebo v troubě. Na salát nakrájíme na tenké plátky. Slijte tekutinu ze sklenice konzervovaných žampionů, houby nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, okurky na tenké proužky.
- Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte cibuli, dokud nebude průhledná. Přidejte houby a smažte, dokud nebudou hotové.
- Na talíř navrstvíme kuře, okurky, žampiony s cibulí a korejskou mrkví. Každou vrstvu namažte malým množstvím majonézy. Vrchní vrstvu ozdobíme nadrobno nasekaným koprem. Salát dejte alespoň na hodinu do lednice a podávejte.
0