Foto: z otevřených zdrojů Jablečná zmrzlina je dokonalou kombinací něžnosti, sladkosti a výhod
Pokud hledáte recept, který je chutný a zároveň zdravý, jablečná zmrzlina je dokonalou volbou.
Kdo řekl, že dezerty nemohou být zdravé, stránka emilyxlevi sdílela jednoduchý, ale vynikající recept na přírodní sladkou pochoutku. Tento dezert kombinuje milovanou chuť jablek, jemnost kokosového krému a sladkost javorového sirupu nebo medu.
Recept
Ingredience:
- Jablka 3 ks.
- Kokosový krém 1 sklenice
- Javorový sirup nebo med 1/4 šálku
- Apple Pie Spices (směs skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a zázvoru) 2 lžičky
Příprava:
- Omyjte jablka. Volitelně je můžete oloupat, pokud chcete jemnější texturu.
- V míse mixéru smíchejte jablka, kokosovou smetanu, sladidlo a koření. Smíchejte ingredience do hladka.
- Vzniklou směs nalijte do forem na led nebo speciálních formiček na zmrzlinu. Vložte je do mrazáku a nechte úplně zmrznout.
- Když kostky ztuhnou, vyjměte je z forem a znovu rozmixujte v mixéru, dokud nebudou hladké a krémové.
Prospěch:
- Jablka obsahují vlákninu, vitamíny a antioxidanty, které napomáhají trávení a podporují imunitu.
- Kokosový krém je zdrojem zdravých tuků, které vám dodají energii a déle vás zasytí.
- Javorový sirup nebo med jsou přírodní sladidla bohatá na vitamíny a minerály.
Poraďte:
- Pokud chcete bohatou jablečnou chuť, můžete jablka lehce zapéct v troubě nebo je podusit s trochou vody a koření, než je rozmixujete v mixéru.
- Pro ještě zajímavější chuť zkuste do směsi přidat pár kapek vanilkového extraktu.
- Zmrzlinu lze podávat nejen jako samostatný dezert, ale také ji přidat do ovocných salátů nebo použít jako polevu na palačinky či vafle.
Jablečná zmrzlina je dokonalou kombinací něhy, sladkosti a dobroty. Vyzkoušejte tento recept a určitě se stane vaším oblíbeným pro všechna roční období.
0