Horké placky na stůl: jak rychle připravit chléb doma


Foto: z otevřených zdrojů Čerstvě upečené lokše jsou jemné a skvěle se hodí k omáčkám

Výroba chleba je vždy obtížná a zdlouhavá, protože musíte počkat, až těsto vykyne, a teprve potom ho upéct v troubě, což také zabere spoustu času. Nicméně, jak píše Ehrges, existuje jednoduchý recept na mazanec, který snadno nahradí chléb a nevyžaduje mnoho úsilí.

Rychlé, čerstvě upečené placky jsou měkké a dokonale se hodí k omáčkám a jejich příprava od začátku vám zabere pouhých 15 minut.

Recept

Ingredience:

  • mouka – 480 g;
  • jogurt – 220 g;
  • voda – 200 ml;
  • prášek do pečiva – 10 g;
  • sůl – 1 lžička;
  • olej – 10 ml;
  • olivový olej na mazání – 50 ml.

Příprava:

  1. Smícháme suché ingredience, přidáme jogurt, vodu a olej. Míchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Pokud je příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky.
  2. Na pomoučené ploše jemně prohněteme těsto. Rozdělte ho na kousky a vytvarujte kolečka o tloušťce asi 2,5 cm.
  3. Zahřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu. Každou tortillu vařte 2 až 3 minuty na každé straně nebo do zlatohnědé a propečené.
  4. Než každý bochník otočíte, potřete vršek olivovým olejem. To dodává chuť a zlatavou kůrku. Podávejte teplý domácí chléb s oblíbenými omáčkami, pomazánkami nebo jakýmkoliv jídlem.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: