Foto: z otevřených zdrojů Čerstvě upečené lokše jsou jemné a skvěle se hodí k omáčkám
Výroba chleba je vždy obtížná a zdlouhavá, protože musíte počkat, až těsto vykyne, a teprve potom ho upéct v troubě, což také zabere spoustu času. Nicméně, jak píše Ehrges, existuje jednoduchý recept na mazanec, který snadno nahradí chléb a nevyžaduje mnoho úsilí.
Rychlé, čerstvě upečené placky jsou měkké a dokonale se hodí k omáčkám a jejich příprava od začátku vám zabere pouhých 15 minut.
Recept
Ingredience:
- mouka – 480 g;
- jogurt – 220 g;
- voda – 200 ml;
- prášek do pečiva – 10 g;
- sůl – 1 lžička;
- olej – 10 ml;
- olivový olej na mazání – 50 ml.
Příprava:
- Smícháme suché ingredience, přidáme jogurt, vodu a olej. Míchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Pokud je příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky.
- Na pomoučené ploše jemně prohněteme těsto. Rozdělte ho na kousky a vytvarujte kolečka o tloušťce asi 2,5 cm.
- Zahřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu. Každou tortillu vařte 2 až 3 minuty na každé straně nebo do zlatohnědé a propečené.
- Než každý bochník otočíte, potřete vršek olivovým olejem. To dodává chuť a zlatavou kůrku. Podávejte teplý domácí chléb s oblíbenými omáčkami, pomazánkami nebo jakýmkoliv jídlem.
0