Cejn v majonézové omáčce: recept na zdravé a uspokojivé jídlo v troubě


Foto: z otevřených zdrojů Aby ryba chutnala, hlavní je ji v troubě nepřepéct a nevysušit.

Pečený cejn v majonézové omáčce je snadno připravitelný pokrm, který ozdobí každý stůl. Dá se připravit k večeři nebo nabídnout jako pochoutku na sváteční stůl. V každém případě to nezůstane bez povšimnutí, protože se ukáže velmi chutné. Jak ji připravit, prozradila kulinářská blogerka Katerina Movchan. Tento recept lze použít k vaření nejen cejna, ale také jakékoli říční ryby.

Pečený cejn v majonézové omáčce

Ingredience:

  • vyčištěný cejn – 1-1,5 kg;
  • majonéza – 2 polévkové lžíce. 1;
  • zakysaná smetana – 2 lžíce. 1;
  • šťáva z 1 citronu;
  • sušené provensálské bylinky – 1 lžička;
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob vaření:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů (režim nahoře-dole).
  2. Očištěnou rybu dobře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a poté ze všech stran pokapejte citronovou šťávou.
  3. Na omáčku smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a provensálské bylinky. Pomocí kartáče rybu dobře potřete omáčkou a pečte 35–40 minut.

Hlavní věcí u této ryby je nevysušit ji v troubě.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: