Foto: z otevřených zdrojů Aby ryba chutnala, hlavní je ji v troubě nepřepéct a nevysušit.
Pečený cejn v majonézové omáčce je snadno připravitelný pokrm, který ozdobí každý stůl. Dá se připravit k večeři nebo nabídnout jako pochoutku na sváteční stůl. V každém případě to nezůstane bez povšimnutí, protože se ukáže velmi chutné. Jak ji připravit, prozradila kulinářská blogerka Katerina Movchan. Tento recept lze použít k vaření nejen cejna, ale také jakékoli říční ryby.
Pečený cejn v majonézové omáčce
Ingredience:
- vyčištěný cejn – 1-1,5 kg;
- majonéza – 2 polévkové lžíce. 1;
- zakysaná smetana – 2 lžíce. 1;
- šťáva z 1 citronu;
- sušené provensálské bylinky – 1 lžička;
- sůl a pepř podle chuti.
Způsob vaření:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů (režim nahoře-dole).
- Očištěnou rybu dobře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Dochuťte solí a pepřem podle chuti a poté ze všech stran pokapejte citronovou šťávou.
- Na omáčku smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a provensálské bylinky. Pomocí kartáče rybu dobře potřete omáčkou a pečte 35–40 minut.
Hlavní věcí u této ryby je nevysušit ji v troubě.
0