Foto: z otevřených zdrojů Šťavnaté maso s bylinkami a sýrem může být buď samostatným jídlem, nebo doplňkem přílohy
Pokud máte v lednici pár kuřecích řízků a trochu smetany, je čas uvařit lahodný pokrm, který doplní váš oběd nebo večeři. Lahodný recept na kuře z blogu Kuchařka jistě potěší vás i vaši domácnost. Jeho příprava je velmi snadná a množství ingrediencí použijte podle své chuti.
Kuřecí řízek na smetaně
Ingredience:
- kuřecí řízek;
- krém;
- rajčata;.
- sýr (parmazán nebo grana padano);
- žárovka;
- česnek;
- petržel;
- bylinky;
- rostlinný olej na smažení;
- sůl.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízek z obou stran osolíme, opepříme a opékáme 3,5 minuty z obou stran na dobře rozehřáté pánvi. Tajemství získání zlaté kůrky je ponechat filety během této doby nedotčené. Po smažení dejte filet do samostatné misky.
- Do pánve, kde se opékalo maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, nakrájená sušená rajčata, bylinky, nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou.
- Poté vložte filet do pánve a nechte několik minut provařit. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zředit převařenou vodou nebo vývarem.
- Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, rajčaty a při podávání bohatě posypeme strouhaným sýrem.
0