Velmi chutné a velmi rychlé: recept na kuřecí řízek na smetaně


Foto: z otevřených zdrojů Šťavnaté maso s bylinkami a sýrem může být buď samostatným jídlem, nebo doplňkem přílohy

Pokud máte v lednici pár kuřecích řízků a trochu smetany, je čas uvařit lahodný pokrm, který doplní váš oběd nebo večeři. Lahodný recept na kuře z blogu Kuchařka jistě potěší vás i vaši domácnost. Jeho příprava je velmi snadná a množství ingrediencí použijte podle své chuti.

Kuřecí řízek na smetaně

Ingredience:

  • kuřecí řízek;
  • krém;
  • rajčata;.
  • sýr (parmazán nebo grana padano);
  • žárovka;
  • česnek;
  • petržel;
  • bylinky;
  • rostlinný olej na smažení;
  • sůl.

Způsob vaření:

  1. Kuřecí řízek z obou stran osolíme, opepříme a opékáme 3,5 minuty z obou stran na dobře rozehřáté pánvi. Tajemství získání zlaté kůrky je ponechat filety během této doby nedotčené. Po smažení dejte filet do samostatné misky.
  2. Do pánve, kde se opékalo maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, nakrájená sušená rajčata, bylinky, nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou.
  3. Poté vložte filet do pánve a nechte několik minut provařit. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zředit převařenou vodou nebo vývarem.
  4. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, rajčaty a při podávání bohatě posypeme strouhaným sýrem.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: