Karamelový banánový chléb: slavný kuchař se podělil o recept

Foto: z otevřených zdrojů

Tento cupcake je přelitý slaným karamelem.

Banánový chléb je jednoduchá a chutná pochoutka. Může být vyroben se slaným karamelem.

Vítězka Great British Bake Off Nadezhda Hussein, která vydala šest kuchařek, sdílela svůj recept na banánový chléb s Exp.

Recept

Ingredience:

  • malé banány – 4 ks, 340 g;
  • moučkový cukr – 175 g;
  • sůl – špetka;
  • tymián – snítka;
  • olivový olej – 120 ml;
  • mléko – 75 ml;
  • mouka – 300 g;
  • prášek do pečiva – 1 lžička.

Pro slaný karamel budete muset vzít 100 g moučkového cukru, 45 g slaného másla, 60 ml smetany a 0,5 lžičky.

Příprava:

  1. Vyložte a vymažte plech a předehřejte troubu na 180 C/horkovzdušnou na 160 C
  2. Jeden banán podélně rozkrojte a zbytek rozmačkejte na kaši. Smícháme s máslem a moučkovým cukrem. Poté přidejte sůl a tymián. Zalijte olivovým olejem a mlékem, promíchejte, poté přidejte prosátou mouku a znovu promíchejte.
  3. Těsto nalijeme do ošatky a uhladíme. Přidejte plátky banánu řeznou stranou nahoru a pečte asi hodinu. Na posledních 15 minut můžete výpek přikrýt, aby příliš nezhnědl.
  4. Pro vytvoření karamelu rozprostřete cukr v rovnoměrné vrstvě na dno pánve. Zahřívejte na středně mírném ohni a občas promíchejte.
  5. „Jak se cukr rozpustí, přidejte máslo. Pokud si všimnete, že se zatahuje, nebojte se, jen míchejte na velmi mírném ohni a karamel se spojí,“ radí Naděžda.
  6. Když je máslo rozpuštěné, vařte dvě minuty a stáhněte z ohně.
  7. Po upečení vyjměte bochník z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí pokapejte karamelem a navrch přidejte pár lístků tymiánu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: