Není nutné kynutí: recept na rychlé koláče z těsta ve vroucí vodě


Foto: z otevřených zdrojů

Do koláčů můžete použít libovolnou náplň podle své chuti.

Koláče smažené ve vroucí vodě se vaří velmi rychle a nevyžadují kynutí. V důsledku toho jsou nadýchané a měkké. Jak je připravit, prozradila kulinářská blogerka Svetlana Bauer.

Těsto koláče ve vroucí vodě

Ingredience:

  • teplá voda – 200 ml;
  • vroucí voda – 200 ml;
  • suché droždí – 7 g;
  • cukr – 1 polévková lžíce. 1;
  • sůl – 1 lžička;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce. 1;
  • mouka – přibližně 650 g;
  • cibule – 1 hlava;
  • kysané zelí – 300 g;
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob vaření:

  1. Nejprve si připravíme náplň. Za tímto účelem nakrájejte cibuli na malé kostičky a smažte v rostlinném oleji. Z kysaného zelí vymačkejte tekutinu, přendejte do pánve s cibulí, zamíchejte a pár minut opékejte. Podlijeme trochou vody, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme 25 minut.
  2. Na těsto vypracujte těsto: do 200 ml teplé vody přidejte cukr, suché droždí a nechte 15 minut kynout.
  3. V míse smícháme polovinu mouky a soli, vlijeme těsto, promícháme, zalijeme vroucí vodou a přidáme zbytek mouky. Uhněteme těsto. Lehce se lepí na ruce.
  4. Vytvářejte koláče, jak je znázorněno na videu, smažte je na rostlinném oleji z obou stran dozlatova.
  5. Hotové koláče položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.


0,0 z 5 // 0
recept, koláče
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: