Na sváteční stůl: recept na vrstvený salát s houbami

Foto: z otevřených zdrojů

Tento salát je obzvláště jemný díky tavenému sýru a opečeným plátkům žampionů.

Salát s houbami a roztaveným sýrem může na novoročním stole snadno nahradit Oliviera a Mimosu. Nebo jej doplňte, pokud si nemůžete odepřít tradiční saláty. Je výživný, krásný a originální. Salát je rozložen ve vrstvách a může být ozdoben čerstvou okurkou a bylinkami. Recept byl sdílen na webu Tasty.

Vrstvený salát s houbami

Ingredience:

  • kuřecí prsní řízek – 200-250 g;
  • houby – 200 g;
  • tři brambory;
  • dvě vejce;
  • švestky – 150 g;
  • tavený sýr – 100 g;
  • čerstvá okurka;
  • rostlinný olej, majonéza, sůl.

Příprava:

  1. Nejprve uvařte nebo upečte kuřecí prsa. Pokud vaříte, vložte do hrnce a podlijte vodou. Přiveďte k varu a vařte do měkka (20–25 minut). Ochladit.
  2. Brambory uvaříme do měkka, vychladíme a oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo. Vložte sýr na 20 minut do mrazáku. Kuřecí prsní řízek, brambory a sušené švestky nakrájíme na malé kostičky, vejce, sýr a okurku na nudličky.
  3. Houby otřete vlhkým hadříkem a poté nakrájejte na plátky. Rozpálíme pánev s rostlinným olejem a houby smažíme 5 minut, dochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
  4. Salát navrstvíme na velký plochý talíř. První vrstvou jsou sušené švestky, pak kuřecí prsní řízek, brambory, smažené žampiony, vejce a sýr. Všechny vrstvy namažte tenkou vrstvou majonézy.
  5. Salát dejte na několik hodin do lednice, aby nakynul. Získejte to. Navrch položte okurku, ozdobte nasekanými bylinkami a podávejte.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: