Foto: z otevřených zdrojů
Tento salát je obzvláště jemný díky tavenému sýru a opečeným plátkům žampionů.
Salát s houbami a roztaveným sýrem může na novoročním stole snadno nahradit Oliviera a Mimosu. Nebo jej doplňte, pokud si nemůžete odepřít tradiční saláty. Je výživný, krásný a originální. Salát je rozložen ve vrstvách a může být ozdoben čerstvou okurkou a bylinkami. Recept byl sdílen na webu Tasty.
Vrstvený salát s houbami
Ingredience:
- kuřecí prsní řízek – 200-250 g;
- houby – 200 g;
- tři brambory;
- dvě vejce;
- švestky – 150 g;
- tavený sýr – 100 g;
- čerstvá okurka;
- rostlinný olej, majonéza, sůl.
Příprava:
- Nejprve uvařte nebo upečte kuřecí prsa. Pokud vaříte, vložte do hrnce a podlijte vodou. Přiveďte k varu a vařte do měkka (20–25 minut). Ochladit.
- Brambory uvaříme do měkka, vychladíme a oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo. Vložte sýr na 20 minut do mrazáku. Kuřecí prsní řízek, brambory a sušené švestky nakrájíme na malé kostičky, vejce, sýr a okurku na nudličky.
- Houby otřete vlhkým hadříkem a poté nakrájejte na plátky. Rozpálíme pánev s rostlinným olejem a houby smažíme 5 minut, dochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
- Salát navrstvíme na velký plochý talíř. První vrstvou jsou sušené švestky, pak kuřecí prsní řízek, brambory, smažené žampiony, vejce a sýr. Všechny vrstvy namažte tenkou vrstvou majonézy.
- Salát dejte na několik hodin do lednice, aby nakynul. Získejte to. Navrch položte okurku, ozdobte nasekanými bylinkami a podávejte.