Foto: z otevřených zdrojů
Toto jídlo je dobré jak pro každodenní oběd, tak pro sváteční stůl
Brambory jsou univerzální surovinou, která se v naší kuchyni vždy najde. Snadno se stane základem mnoha lahodných pokrmů. Jedním z nich jsou lahodné bramborové lodičky s jemnou kuřecí náplní, aromatickým kořením a taveným sýrem.
Na stránce sevgikayhan_ hovořili o pokrmu, který ozdobí váš stůl a stane se oblíbeným v rodině.
Recept
Ingredience:
- Brambory 5 ks.
- Máslo 1 polévková lžíce
- Kuřecí prsa 300 g
- Pepř 2 ks.
- Rajče 1 ks.
- Cibule 1 ks.
- Rajčatová pasta 1 lžička
- Sůl
- Tymián
- Chilli paprička
- Sýr čedar
Příprava:
- Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Po uvaření vodu slijeme, do horkých brambor přidáme máslo, sůl a nasekaný kopr.
- Brambory důkladně rozmačkejte do hladka.
- Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte malé množství rostlinného oleje. Smažte kuře dozlatova.
- Ke kuře přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku a rajče. Dále dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Do směsi přidejte rajčatový protlak, trochu vody a koření (tymián, chilli paprička, sůl). Vařte dalších 5 minut, poté stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
- Vezměte část bramborové kaše a vytvarujte z ní malou „raketu“ nebo košík.
- Do každého člunku vložte trochu kuřecího soté a bohatě posypte strouhaným čedarem.
- Vložte bramborové lodičky do zapékací mísy.
- Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 30 minut. Během této doby by se měl sýr roztavit a pokrýt chutnou kůrkou.
- Bramborové lodičky můžeme podávat horké, ozdobené čerstvými bylinkami. Pokud je to žádoucí, přidejte do misky omáčku na bázi zakysané smetany nebo přírodního jogurtu.
Poradenství: Pokud nemáte čas tvořit lodičky, můžete bramborovou kaši vložit do žáruvzdorné misky, navrch namazat kuřecí náplní, zasypat sýrem a zapéct. Po uvaření pokrm nakrájíme na porce.
Toto jídlo je dobré jak pro každodenní oběd, tak pro sváteční stůl. Vyzkoušejte tyto plněné bramborové lodičky a určitě se stanou oblíbeným receptem ve vaší kuchařce.