Pilaf s houbami: postní recept na chutné jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Pilaf může být štíhlý tím, že se pokrm nepřipraví s masem, ale s houbami

Pilaf je vydatné, aromatické a velmi chutné jídlo z rýže, zeleniny a masa. Pilaf však může být štíhlý tím, že se pokrm nepřipraví s masem, ale s houbami. RBC-Ukraine hovoří o tom, jak připravit postní pilaf s houbami, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Govuemo s Lesyou Pizhik“.

Recept na pilaf s houbami

Ingredience:

  • vroucí voda – 500 ml
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce. l.
  • rýže – 200 g
  • mrkev – 1 ks.
  • žampiony – 500 g
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 1 hlava
  • sušený česnek – 1 lžička.
  • mletá chilli paprička – 1/3 lžičky.
  • sušené dřišťál – 1 polévková lžíce. l.
  • sušená paprika – 1 polévková lžíce. l.
  • kurkuma – 1 lžička.
  • mletá paprika – 1 lžička.
  • mletý koriandr – 1 lžička.
  • mletý černý pepř – 1/3 lžičky.
  • sůl – podle chuti

Jak vařit pilaf s houbami

  1. K přípravě lahodného pilafu se doporučuje použít směs tmavé a neleštěné rýže, ale pro tento pokrm je vhodná jakákoli rýže. Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí studenou vodou, dokud tekutina nevyteče.
  2. Omytou rýži zalijte vroucí vodou, přikryjte misku a nechte cereálie půl hodiny. Zatímco se rýže namáčí, připravte si zeleninu.
  3. Chcete-li to provést, oloupejte mrkev a nakrájejte ji na malé kostičky. Stejným způsobem byste měli připravit cibuli.
  4. Zahřejte pánev s rostlinným olejem, přidejte mrkev a smažte ji na středním ohni, dokud nezměkne. Poté přidejte cibuli a ingredience opékejte 10 minut.
  5. Osmaženou zeleninu a cibuli vložíme do zapékací mísy, ve které budeme připravovat pilaf. Olej do pánve nelijte – houby byste na něm měli ještě smažit.
  6. Houby nakrájejte na tenké plátky a smažte 15 minut na středním plameni. Osmažené žampiony přidejte do pokrmu se zeleninou. Rýži sceďte a poté ji přidejte k ostatním surovinám.
  7. Umístěte dřišťál, sušenou rostlinu a další koření. Ingredience důkladně promíchejte a poté zalijte dostatečným množstvím vody.
  8. K rýži se zeleninou přidáme omytou hlavičku česneku. Po tepelné úpravě se česnek stává docela chutným a téměř sladkým.
  9. Aby byl pokrm chutný, pečte ho 45 minut při teplotě trouby 200 stupňů. Nespěchejte, abyste pilaf vytáhli z trouby hned – chutě každé přísady by se měly navzájem doplňovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: