Foto: z otevřených zdrojů
Tento salát se obvykle připravuje se sledě, odtud název. Tento salát lze ale připravit i jinak
Obvyklý sleď pod kožichem je oblíbeným novoročním salátem. Sleď ale můžete nahradit jinou rybou a získat zcela nový salát s originální chutí. Význam oblíbeného jídla všech se nemění, ale přidává se něco nového a originálního. V tomto případě se jedná o šproty. Recept byl sdílen na webu Cookpad.
Šproty pod kožichem
Ingredience:
- 3 mrkve;
- 3 brambory;
- 2 řepy;
- 1 vejce;
- 50 g tvrdého sýra;
- 200 g šprotů;
- malá cibule;
- 4 nakládané okurky;
- 4 stroužky česneku;
- 200 g majonézy.
Příprava:
- Mrkev, brambory a řepu uvaříme ve slupce. Ochlaďte je a oloupejte. Mrkev, řepu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle, řepu nastrouháme na jemném struhadle.
- Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nevařte déle než deset minut, žloutek pak zůstane žlutý a nezmění barvu.
- Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a okurky nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme nadrobno.
- Šproty rozmačkejte vidličkou. Šproty, cibuli, majonézu, brambory, majonézu, mrkev, majonézu, okurku, vejce, majonézu a sýr položte ve vrstvách na rovnou misku.
- Samostatně smíchejte řepu s majonézou a česnekem a položte na salát. Dejte na 2 hodiny do lednice.