Novoroční stůl 2025: jak připravit Shuba salát s originální ingrediencí

Foto: z otevřených zdrojů

Tento salát se obvykle připravuje se sledě, odtud název. Tento salát lze ale připravit i jinak

Obvyklý sleď pod kožichem je oblíbeným novoročním salátem. Sleď ale můžete nahradit jinou rybou a získat zcela nový salát s originální chutí. Význam oblíbeného jídla všech se nemění, ale přidává se něco nového a originálního. V tomto případě se jedná o šproty. Recept byl sdílen na webu Cookpad.

Šproty pod kožichem

Ingredience:

  • 3 mrkve;
  • 3 brambory;
  • 2 řepy;
  • 1 vejce;
  • 50 g tvrdého sýra;
  • 200 g šprotů;
  • malá cibule;
  • 4 nakládané okurky;
  • 4 stroužky česneku;
  • 200 g majonézy.

Příprava:

  1. Mrkev, brambory a řepu uvaříme ve slupce. Ochlaďte je a oloupejte. Mrkev, řepu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle, řepu nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nevařte déle než deset minut, žloutek pak zůstane žlutý a nezmění barvu.
  3. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a okurky nakrájíme na malé kostičky. Česnek nasekáme nadrobno.
  4. Šproty rozmačkejte vidličkou. Šproty, cibuli, majonézu, brambory, majonézu, mrkev, majonézu, okurku, vejce, majonézu a sýr položte ve vrstvách na rovnou misku.
  5. Samostatně smíchejte řepu s majonézou a česnekem a položte na salát. Dejte na 2 hodiny do lednice.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: