Celozrnná bageta: recept na zdravý domácí chléb

Foto: z otevřených zdrojů

K sýru, čerstvým bylinkám a máslu se bude hodit celozrnná bageta

Připravte si chutný, čerstvý, domácí chléb z celozrnné mouky. Tento druh celozrnné mouky je velmi zdravý a koupíte ho v každém supermarketu.

K sýru, čerstvým bylinkám a máslu se bude hodit celozrnná bageta.

Recept

Ingredience:

  • celozrnná mouka 320 g
  • kefír 300 ml
  • soda 0,5 lžičky.
  • sůl 1 g
  • sušený česnek 1/3 lžičky.
  • sušený zázvor 1/3 lžičky.
  • lněná semínka, dýňová semínka, sezamová semínka po 0,5 lžičky.

Příprava:

  1. Do prosáté celozrnné mouky přidáme česnek, zázvor, sůl a promícháme.
  2. Přidejte sodu do teplého kefíru a promíchejte.
  3. Vše spojíme, přidáme lněná semínka, sezamová semínka, dýňová semínka (trochu si necháme na posypání bagety). Uhněteme těsto, natáhneme do vrstvy, pevně svineme do válečku.
  4. Plech vyložte pečicím papírem a položte bagetu švem dolů, nožem proveďte šikmé řezy a posypte semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: