Foto: z otevřených zdrojů
K sýru, čerstvým bylinkám a máslu se bude hodit celozrnná bageta
Připravte si chutný, čerstvý, domácí chléb z celozrnné mouky. Tento druh celozrnné mouky je velmi zdravý a koupíte ho v každém supermarketu.
K sýru, čerstvým bylinkám a máslu se bude hodit celozrnná bageta.
Recept
Ingredience:
- celozrnná mouka 320 g
- kefír 300 ml
- soda 0,5 lžičky.
- sůl 1 g
- sušený česnek 1/3 lžičky.
- sušený zázvor 1/3 lžičky.
- lněná semínka, dýňová semínka, sezamová semínka po 0,5 lžičky.
Příprava:
- Do prosáté celozrnné mouky přidáme česnek, zázvor, sůl a promícháme.
- Přidejte sodu do teplého kefíru a promíchejte.
- Vše spojíme, přidáme lněná semínka, sezamová semínka, dýňová semínka (trochu si necháme na posypání bagety). Uhněteme těsto, natáhneme do vrstvy, pevně svineme do válečku.
- Plech vyložte pečicím papírem a položte bagetu švem dolů, nožem proveďte šikmé řezy a posypte semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.