Slavnostní salát s kuřecím masem a ananasem: velmi jednoduchý recept na velkolepý předkrm


Foto: z otevřených zdrojů

Aby salát vypadal působivěji, je lepší ho vařit po částech v miskách

Vánoční a novoroční svátky jsou za dveřmi, a tak pokračujeme v hledání zajímavých receptů, které ozdobí váš stůl při příchodu hostů. Dnes vás zveme, abyste věnovali pozornost receptu kulinářské bloggerky Christine Azizyanové, která řekla a ukázala, jak připravit kuřecí salát s velmi neobvyklou chutí. Chutný, uspokojující a krásně zdobený, bude hitem svátečního stolu.

Slavnostní kuřecí salát

Ingredience:

  • vařená kuřecí prsa – 250 g;
  • konzervovaný ananas – 150-200 g;
  • vařená vejce – 2 ks;
  • tvrdý sýr – 50-80 g;
  • drcené vlašské ořechy – 50-70 g (lze smažit na suché pánvi, poté nasekat);
  • světlá majonéza (domácí);
  • rozmarýn a granátové jablko na ozdobu.

Způsob vaření:

  1. Salát je lepší připravovat v samostatných skleněných formách nebo miskách. Do každé formy dejte ve vrstvách nadrobno nakrájené kuře, navrch potřete majonézou, pak na kostičky nakrájený ananas a nastrouhaná vařená vejce.
  2. Další vrstvou je nastrouhaný sýr a sekané ořechy. Každou vrstvu salátu namažte majonézou, kromě té vrchní. Hotový salát ozdobte snítkami rozmarýnu a semínky granátového jablka nebo jinými produkty podle vaší chuti.


0,0 z 5 // 0
salát, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: