Cibulovo-česnekové koření: recept na rozumné využití zeleninových slupek


Foto: z otevřených zdrojů

Využitím rostlinného odpadu ušetříte peníze a snížíte zátěž pro životní prostředí

Cibule a česnek jsou nepostradatelnou součástí mnoha pokrmů. Ale i jejich slupky se dají dobře využít, když z nich uděláte aromatické koření.

Používáním rostlinného odpadu ušetříte peníze a snížíte zátěž pro životní prostředí, a jak na to, je vysvětleno na stránce pikantní knír.

Recept

Ingredience:

  • Slupka cibule
  • Česneková kůra
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprikové koření
  • Chilli koření

Příprava:

  1. Sušte slupky na slunci nebo v nízké troubě, dokud úplně nevyschnou.
  2. Usušené slupky přeměňte na prášek pomocí mixéru nebo mlýnku na kávu.
  3. Přidejte sůl, pepř a další koření podle vaší chuti.
  4. Tento prášek lze použít jako všestranné koření pro polévky, dušená jídla nebo dokonce marinády.

Zkuste si toto jednoduché koření vyrobit doma za pár minut a uvidíte, jak snadné je použít slupky k prospěchu sobě i životnímu prostředí.



5,0 z 5 // 2
koření, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: