Postní menu: recept na domácí houbovou paštiku


Foto: z otevřených zdrojů

Tato paštika se připravuje velmi jednoduše a z těch nejběžnějších surovin.

Nyní, když Betlémský půst pokračuje, je čas připravit lahodný houbový pokrm: fazolovou paštiku. Ukázalo se, že je velmi chutné a lze jej připravit během několika minut. Dá se udělat i vegansky přidáním vody místo vývaru. O recept se podělila blogerka Cosanzenele Gatesc.

Houbová paštika

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje;
  • 250 gramů hub (žampionů);
  • jedna malá cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • tymián;
  • petržel a kopr;
  • sůl a pepř;
  • 180 g vařených fazolí;
  • několik lžic zeleninové/kuřecí polévky nebo vody (volitelně);
  • 40 g vlašských ořechů (volitelně);
  • 2 lžíce olivového oleje.

Příprava:

  1. Smažte houby, cibuli a česnek. Dochuťte solí a pepřem, tymiánem, petrželkou a koprem. Před vypnutím ohně rozpusťte lžičku másla pro větší chuť. Pokud jste vegan nebo držíte půst, tento krok přeskočte.
  2. Vše vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru, přidejte ořechy a uvařené fazole a dobře promíchejte. Pokud se vám zdá, že je paštika příliš suchá, použijte pár lžic zeleniny, kuřecí vývar nebo čistou teplou vodu.
  3. Pro ještě větší chuť můžete použít různé druhy hub nebo dokonce při míchání paštiky přidat trochu lanýžového oleje.


0,0 z 5 // 0
recept na houbovou paštiku
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: