Jak vařit sýrové kotlety


Foto: z otevřených zdrojů

Kotlety jsou extrémně šťavnaté a podle chuti hned neuhodnete, že byly vařené bez masa.

Pokud máte rádi tradiční masové řízky, doporučujeme připravit si jejich zajímavou interpretaci se sýrem.

Foodblogerka maryna.andrus ukázala svým předplatitelům, jak vařit neobvyklé, ale chutné sýrové kotlety bez masa.

Recept

Ingredience:

  • Tvaroh kysaný mléčný 300g
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Vejce 2 ks.
  • Mouka 5 polévkových lžic
  • Prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • Zelení 1 svazek
  • Sůl
  • Pepř
  • Suchý česnek

Příprava:

  1. Fermentovaný mléčný sýr důkladně rozemelte a tvrdý sýr nastrouhejte;
  2. Jemně nakrájejte zeleninu;
  3. Všechny ingredience smíchejte do hladka, přidejte sůl, pepř a suchý česnek podle chuti.
  4. Okamžitě začněte tvořit placičky;
  5. Pak je jednoduše opečte na pánvi nebo upečte v troubě.
  6. Můžeme je podávat se strouhaným sýrem nebo bylinkami.

Poraďte:

  • Můžete přidat bylinky podle libosti;
  • Kotlety lze snadno zmrazit a uchovávat v mrazáku pro rychlé smažení;
  • Pokud chcete, aby byly řízky křupavější, můžete je před smažením potřít chlebem.

Kotlety jsou extrémně šťavnaté a podle chuti hned neuhodnete, že byly vařené bez masa.



0,0 z 5 // 0
sýrové řízky, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: