Postní menu: recept na dušené zelí s tajnou přísadou

Foto: z otevřených zdrojů

Toto dušené zelí se snadno připravuje. A nakonec dostanete vydatné a libové jídlo

Dušené zelí je chutné a levné jídlo, které se stává obzvláště aktuálním během Narozeninového půstu. Recept byl sdílen na webu Click.

15. listopadu je Betlémský půst a recept na toto dušené zelí tuto dobu omezení rozhodně zpestří. Nejlepší na tom je, že k přípravě tohoto speciálního pokrmu potřebujeme jen pár jednoduchých surovin, které najdeme v každém obchodě.

Dušené zelí

Ingredience:

  • zelí – 600–700 g;
  • čtyři cibule;
  • 250 g krátkozrnné rýže;
  • lžíce rajčatové pasty;
  • sůl, paprika, černý pepř, kmín a rostlinný olej.

A kromě všech těchto lahodných ingrediencí je také důležité mít po ruce dostatek citronové šťávy. Když máme všechny tyto suroviny, můžeme se pustit do přípravy dušeného zelí.

Příprava:

  1. Zelí odstraňte vnější listy a poté je nakrájejte na velké kusy. Poté nakrájíme nadrobno a orestujeme cibuli, jakmile na pánvi zhnědne, přidáme zelí, které se musí co nejlépe promíchat.
  2. Poté, co zelí změní barvu, přidáme trochu soli a asi litr vody. Poté zvyšte plamen, přikryjte pokličkou a nechte vařit. Asi po půl hodině přidejte rýži a po dalších 15 minutách přidejte do pánve rajčatový protlak, pepř, papriku a kmín.
  3. Poté, co se vše co nejlépe provaří, vypněte oheň a nechte alespoň půl hodiny přikryté poklicí, aby rýže nasála šťávu zbylou v pánvi. Pak už jen zbývá přidat citronovou šťávu, zamíchat a nyní můžeme podávat toto vynikající postní jídlo.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: