Foto: z otevřených zdrojů
Toto dušené zelí se snadno připravuje. A nakonec dostanete vydatné a libové jídlo
Dušené zelí je chutné a levné jídlo, které se stává obzvláště aktuálním během Narozeninového půstu. Recept byl sdílen na webu Click.
15. listopadu je Betlémský půst a recept na toto dušené zelí tuto dobu omezení rozhodně zpestří. Nejlepší na tom je, že k přípravě tohoto speciálního pokrmu potřebujeme jen pár jednoduchých surovin, které najdeme v každém obchodě.
Dušené zelí
Ingredience:
- zelí – 600–700 g;
- čtyři cibule;
- 250 g krátkozrnné rýže;
- lžíce rajčatové pasty;
- sůl, paprika, černý pepř, kmín a rostlinný olej.
A kromě všech těchto lahodných ingrediencí je také důležité mít po ruce dostatek citronové šťávy. Když máme všechny tyto suroviny, můžeme se pustit do přípravy dušeného zelí.
Příprava:
- Zelí odstraňte vnější listy a poté je nakrájejte na velké kusy. Poté nakrájíme nadrobno a orestujeme cibuli, jakmile na pánvi zhnědne, přidáme zelí, které se musí co nejlépe promíchat.
- Poté, co zelí změní barvu, přidáme trochu soli a asi litr vody. Poté zvyšte plamen, přikryjte pokličkou a nechte vařit. Asi po půl hodině přidejte rýži a po dalších 15 minutách přidejte do pánve rajčatový protlak, pepř, papriku a kmín.
- Poté, co se vše co nejlépe provaří, vypněte oheň a nechte alespoň půl hodiny přikryté poklicí, aby rýže nasála šťávu zbylou v pánvi. Pak už jen zbývá přidat citronovou šťávu, zamíchat a nyní můžeme podávat toto vynikající postní jídlo.