Jak udělat lahodné pečivo s jablky


Foto: z otevřených zdrojů

Kombinace ořechů a jablek mu dodává sladkou a aromatickou chuť a jemná textura si vás získá od prvního kousnutí

Tento koláč se snadno vyrábí a je bez mléčných výrobků a vajec, což z něj dělá perfektní postní recept. Kombinace ořechů a jablek mu dodává sladkou a aromatickou chuť a jemná textura si vás získá od prvního kousnutí. Recept byl sdílen na webu Click.

Jablečno-ořechový postní koláč

Ingredience:

  • 4 velká jablka, nastrouhaná;
  • 150 g cukru;
  • 200 g mouky;
  • 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů;
  • 100 ml rostlinného oleje;
  • 1 lžička skořice;
  • 1 lžička prášku do pečiva;
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu.

Příprava:

  1. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí a citronovou kůrou.
  2. Přidáme máslo a prosátou mouku spolu s práškem do pečiva.
  3. Jemně mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Přidejte nasekané vlašské ořechy.
  4. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180°C 30-35 minut nebo dokud váš koláč neprojde testem párátkem.
  5. Po vychladnutí můžete navrch posypat moučkovým cukrem pro slavnostní vzhled.


5,0 z 5 // 1
Koláč, recept
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: